Kartoffelmad med glaskål i miso og forårsløg

Billede
Kartoffelmad med glaskål i miso og forårsløg

Kartoffelmad med glaskål i miso og forårsløg

Miso - den fermenterede bønnepasta - tilføjer en skøn umami til glaskålen, og sammen fungerer det som en sprød og intens top til kartoffelmaden. Du kan sagtens eksperimentere med andre grønne toppings og vende dem i miso ligesom her.
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, kogt
600 g
Glaskål
180 g
Miso, lys
10 g
Vand
18 g
Æbleeddike
20 g
Dijonsennep
5 g
Rugbrød
600 g
Forårsløg
60 g

Sådan gør du

Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, til de er møre. Kogetiden varierer efter størrelsen på kartoflerne. Afkøl kartoflerne derefter, og skær dem så i skiver.

Skær glaskålen i små tern. Rør miso med vand til en flydende dressing. Vend glaskålen i dressingen. Snit forårsløgene fint, og vej den passende mængde mayonnaise af.

Anret kartoffelskiverne på rugbrød, læg marineret glaskål ovenpå og slut af med mayonnaise og forårsløg.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
599 kJ
Kulhydrater
21,6 gram
Proteiner
3,2 gram
Fedtstof
3,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kartoffelmad med glaskål i miso og forårsløg

Indeholder
Gluten, Æg