Kikærtechips

Billede
Kikærtechips

Kikærtechips

Kikærtemelet er med til at give en god konsistens til disse chips.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.60
Portioner
20

Ingredienser

Kikærtemel
500 g
Olivenolie
40 g
Vand
2 liter
Salt
10 g
Nigellafrø

Sådan gør du

Rør kikærtemel og rapsolie ud i det kolde vand i en gryde. Kog op under konstant omrøring med et piskeris.Kog kikærtegrøden i 5-10 minutter, til den er helt glat og tyk, og smag til med lidt salt.
Smør nu kikærtegrøden ultra tyndt ud på bagepapir – der skal være nok til flere bageplader med denne portion. Drys evt. med nigellafrø. 
Bag ved 160 grader i ca. 30 minutter, til du har en gylden og sprød plade kikærtechips. Lad den køle af, inden du brækker den i passende stykker.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
340 kJ
Kulhydrater
9,8 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Sprøde kikærtechips med tomatrelish

Sprøde kikærtechips med tomatrelish