Kikærtepandekager

Kikærtepandekager

En pandekage som får en dejlig sprødstegt overflade.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.80
Portioner
20

Ingredienser

Timian, frisk
4 g
Salt & Peber
Kikærtemel
750 g
Vand
1,2 liter
Olivenolie
1/2 dl
Salt & Peber

Sådan gør du

Skyl og hak timianen. Bland den med kikærtemelet, og tilsæt herefter vandet under grundig piskning, så der ikke kommer klumper i. Rør olivenolie, salt og peber i dejen, og den lad den hvile i 15 minutter på køkkenbordet. Dejen skal være lidt tykkere end en almindelig pandekagedej. Bliver den alt for tyk, kan du justere med lidt vand.

Varm en pande op med olie. Kom en skefuld dej på panden, og fordel den ved at vippe panden, så pandekagerne ikke bliver for tykke. Steg pandekagerne, til de er gyldne og sprøde.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
615 kJ
Kulhydrater
18,8 gram
Proteiner
3,0 gram
Fedtstof
2,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kikærtepandekager med spinat og cremet gedeost

Kikærtepandekager med spinat og cremet gedeost

Indeholder
Mælk