Kold ærtesuppe med avocado og mynte
Billede
Kold ærtesuppe med avocado og mynte
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.70
Portioner
20
Ingredienser
Kold ærtesuppe
Løg, finthakket
500 g
Olivenolie
40 g
Vand
3 liter
Ærter, fra frost
1400 g
Avokado
350 g
Citron, saft
40 g
Mynte, plukket
40 g
Eddike
Salt & Peber
Topping
Mynte, frisk, finthakket
50 g
Olivenolie, koldpresset
100 g
Sådan gør du
Steg løgene i olien ved svag varme, til de er klare. Tilsæt vand, ærter, lidt eddike, salt og peber, og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme i 5 minutter – endelig ikke længere.
Kom avokado, citronsaft og mynteblade i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen, og blend på højeste hastighed et par minutter. Blend resten af suppen. Bland de to dele sammen. Husk at justere med citronsaft, og smag til med salt og peber. Stil suppen til afkøling i køleskabet i mindst 3 timer.
Server den iskolde suppe med rugknas, dryp med olivenolie, og drys finthakket mynte på toppen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
175 kJ
Kulhydrater
3,6 gram
Proteiner
1,9 gram
Fedtstof
1,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kold ærtesuppe med avokado, mynte og rugbrødsknas
Indeholder
Gluten