Kold ærtesuppe med avocado og mynte

Billede
Kold ærtesuppe med mynte

Kold ærtesuppe med avocado og mynte

Kolde supper er både nærende og dejligt læskende – især på en varm dag. Mynte og ærter komplimenterer hinanden godt. Kog ikke denne suppe for længe, så mister ærterne deres grønne friskhed.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.70
Portioner
20

Ingredienser

Kold ærtesuppe

Løg, finthakket
500 g
Olivenolie
40 g
Vand
3 liter
Ærter, fra frost
1400 g
Avokado
350 g
Citron, saft
40 g
Mynte, plukket
40 g
Eddike
Salt & Peber

Topping

Mynte, frisk, finthakket
50 g
Olivenolie, koldpresset
100 g

Sådan gør du

Steg løgene i olien ved svag varme, til de er klare. Tilsæt vand, ærter, lidt eddike, salt og peber, og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme i 5 minutter – endelig ikke længere.
Kom avokado, citronsaft og mynteblade i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen, og blend på højeste hastighed et par minutter. Blend resten af suppen. Bland de to dele sammen. Husk at justere med citronsaft, og smag til med salt og peber. Stil suppen til afkøling i køleskabet i mindst 3 timer.

Server den iskolde suppe med rugknas, dryp med olivenolie, og drys finthakket mynte på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
175 kJ
Kulhydrater
3,6 gram
Proteiner
1,9 gram
Fedtstof
1,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kold ærtesuppe med mynte og rugbrødsknas

Kold ærtesuppe med avokado, mynte og rugbrødsknas

Indeholder
Gluten