Kold ærtesuppe med kartoffel og mynte
Billede
Kold ærtesuppe med kartoffel og mynte
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Portioner
20
Ingredienser
Smør
40 g
Løg
3 stk
Ærter, fra frost
1200 g
Kartofler
400 g
Vand
3 liter
Mynte, plukket
1/2 bundt
Citron, saft
2 stk
Æbleeddike
2 spsk
Salt & Peber
Sådan gør du
Smelt smørret i en stor gryde, og steg løgene i smørret ved svag varme, til de er klare.
Tilsæt kartofler skåret i små stykker og vand. Kog kartoflerne møre. Tilsæt ærter, eddike, salt og peber, og bring suppen i kog. Kog suppen ved svag varme i kort tid, maksimalt 5 minutter.
Kom citronsaft og mynteblade i en blender sammen med 1/3 af suppen, og blend på højeste hastighed et par minutter. Blend resten af suppen, og bland de to dele sammen.
Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.
Stil suppen til afkøling i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.
Tip
Børn i køkkenet
Opskriften indgår i disse retter
Kold ærtesuppe med rugbrødsknas
Indeholder
Mælk, Gluten