Kold ærtesuppe med kartoffel og mynte

Billede
Ærtesuppe

Kold ærtesuppe med kartoffel og mynte

Kold ærtesuppe er dejligt forfriskende på en varm sommerdag. Måske har I et højbed, hvor børnene kan plukke mynte til pynt. Suppen egner sig godt til at lave dagen før, fordi den skal nå at køle af inden spisning.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Smør
40 g
Løg
3 stk
Ærter, fra frost
1200 g
Kartofler
400 g
Vand
3 liter
Mynte, plukket
1/2 bundt
Citron, saft
2 stk
Æbleeddike
2 spsk
Salt & Peber

Sådan gør du 

Smelt smørret i en stor gryde, og steg løgene i smørret ved svag varme, til de er klare.

Tilsæt kartofler skåret i små stykker og vand. Kog kartoflerne møre. Tilsæt ærter, eddike, salt og peber, og bring suppen i kog. Kog suppen ved svag varme i kort tid, maksimalt 5 minutter.

Kom citronsaft og mynteblade i en blender sammen med 1/3 af suppen, og blend på højeste hastighed et par minutter. Blend resten af suppen, og bland de to dele sammen.

Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.

Stil suppen til afkøling i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.

Opskriften indgår i disse retter