Kornotto med svampe og edamamebønner

Billede
Kornotto med svampe og edamamebønner

Kornotto med svampe og edamamebønner

Kornotto er en nordisk fortolkning af den italienske risotto, som laves på ris med forskellig slags fyld. Denne nordiske version kan også varieres i det uendelige. Her får du en opskrift med umamifyldte svampe og edamamebønner.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
4.00
Portioner
20

Ingredienser

Løg, hakket
300 g
Hvidløg, finthakket  
9 g
Olivenolie
25 g
Perlebyg, groft poleret
800 g
Grøntsagsbouillon
2,750 L
Citron, saft og skal
2 stk.
Svampe, i grove stykker
500 g
Edamamebønner, frosne
600 g
Smør
50 g
Olie
50 g
Parmesan
150 g
Persille, grofthakket
30 g

Sådan gør du

Steg løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde sammen med perlebyggen, og svits, til løgene er møre. Tilsæt bouillon, citronsaft og revet citronskal. Lad det simrekoge ved svag varme i 30-35 minutter, eller til kornene er møre, og begynder at blive til en grød. Den skal stadig være godt flydende.

Vend svampene i olie og rist dem hårdt i ovnen ved 250 grader i 4-6 minutter, til de er godt gyldne. Kom edamamebønnerne ved svampene, og skru ned på 180 grader, og rist videre i et par minutter. Krydr med salt og peber.

Rør smør, olie og ost i kornottoen, og dernæst svampe og edamamebønner. Hvis kornottoen er blevet for tyk og massiv, kan du justere konsistensen med lidt bouillon eller kogende vand. Smag til med salt og peber, og gerne lidt mere citronsaft.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
442 kJ
Kulhydrater
11,1 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
3,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kornotto med svampe, edamamebønner og stegte persillerødder

Kornotto med svampe, edamamebønner og stegte persillerødder

Indeholder
Gluten, Mælk