Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander
Billede
Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.00
Portioner
20
Ingredienser
Kyllingebryst, i strimler
600 g
Hvedekerner
960 g
Løg, i skiver
350 g
Hvidløg, finthakket
12 g
Peberfrugt, i tern
650 g
Blomkål, i små buketter
800 g
Paprika, stødt
3 g
Jordnøddesmør
125 g
Kokosmælk
8 dl
Vand
2 dl
Koriander, finthakket
10 g
Peanuts, hakket
25 g
Citron, saft
15 g
Rapsolie
25 g
Sådan gør du
Brun kyllingekødet i olie på en pande ved høj varme i et par minutter, og tag derefter kødet af panden.
Steg så løg, hvidløg, peberfrugt og blomkål i olie ved høj varme i ca. 5 minutter. Tilsæt paprika, jordnøddesmør, kokosmælk og vand, og lad det simre i 15 minutter.
Kom kyllingen tilbage til grønsagerne, og varm det hele igennem i 5-10 minutter, til kyllingen er færdigtilberedt.
Klargør koriander og peanuts til at pynte retten med. Smag til sidst saucen til med salt, peber og citronsaft.
Kog hvedekerne som anvist på emballagen i letsaltet vand.
Servér kyllingen i jordnøddesauce med de kogte hvedekerner, og pynt med friske koriander.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
460 kJ
Kulhydrater
3,5 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
8,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander og kogte hvedekerner
Indeholder
Gluten, Nødder