Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander

Billede
Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander

Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander

Jordnødder er faktisk ikke en nød, men en bælgfrugt. De er dog rige på sunde fedtstoffer ligesom nødder, så du slår to fluer med ét smæk, når du fx bruger peanutbutter. I denne opskrift har vi lavet en dejlig sauce af jordnødden sammen med kokosmælk.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.00
Portioner
20

Ingredienser

Kyllingebryst, i strimler
600 g
Hvedekerner
960 g
Løg, i skiver
350 g
Hvidløg, finthakket  
12 g
Peberfrugt, i tern
650 g
Blomkål, i små buketter
800 g
Paprika, stødt
3 g
Jordnøddesmør
125 g
Kokosmælk 
8 dl
Vand
2 dl
Koriander, finthakket
10 g
Peanuts, hakket
25 g
Citron, saft
15 g
Rapsolie
25 g

Sådan gør du

Brun kyllingekødet i olie på en pande ved høj varme i et par minutter, og tag derefter kødet af panden.



Steg så løg, hvidløg, peberfrugt og blomkål i olie ved høj varme i ca. 5 minutter. Tilsæt paprika, jordnøddesmør, kokosmælk og vand, og lad det simre i 15 minutter.



Kom kyllingen tilbage til grønsagerne, og varm det hele igennem i 5-10 minutter, til kyllingen er færdigtilberedt.



Klargør koriander og peanuts til at pynte retten med. Smag til sidst saucen til med salt, peber og citronsaft.

Kog hvedekerne som anvist på emballagen i letsaltet vand.

Servér kyllingen i jordnøddesauce med de kogte hvedekerner, og pynt med friske koriander.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
460 kJ
Kulhydrater
3,5 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
8,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander og kogte hvedekerner

Kylling med blomkål og peberfrugt i jordnøddesauce med koriander og kogte hvedekerner

Indeholder
Gluten, Nødder