Kylling med gule beder og persillerødder i jordnøddesauce

Billede
Kylling med gule beder og persillerødder i jordnøddesauce

Kylling med gule beder og persillerødder i jordnøddesauce

De gule beder er i familie med rødbederne, men har dog en lidt anderledes smag. De gule beder er mildere og sødere og har ikke smag af jord, som kendt hos rødbederne. Bedernes sødme er et vigtigt modspil til paprikaens dybe krydrede smag i retten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
5.30
Portioner
20

Ingredienser

Kyllingfilet, i skiver
600 g
Olie
25 g
Løg, i skiver
350 g
Hvidløg, finthakket  
12 g
Gule beder, i tern
650 g
Persillerødder, i tern
800 g
Paprika, stødt
3 g
Jordnøddesmør
125 g
Kokosmælk 
8 dl
Vand
2 dl
Citron, saft
15 g
Peanuts, hakket
25 g
Koriander, plukket
1 g
Salt
0 g

Sådan gør du

Steg kyllingekødet i olie ved høj varme i en passende gryde, til kyllingen er brunet af. Sæt til side. Steg alle grøntsagerne ved høj varme i ca. 5 minutter i samme gryde. Tilsæt nu paprika, jordnøddesmør, kokosmælk og vand, og lad det simre i 10 minutter. Kom kyllingen tilbage i gryden med grønsagerne, og giv det 10 minutter mere, til kyllingen og grønsagerne er færdigtilberedte. Smag til med salt, peber og citronsaft, og kom koriander og hakkede peanuts på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
499 kJ
Kulhydrater
6,0 gram
Proteiner
5,7 gram
Fedtstof
8,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kylling med gule beder og persillerødder i jordnøddesauce med kogte hvedekerner, peanuts og koriander

Kylling med gule beder og persillerødder i jordnøddesauce med kogte hvedekerner, peanuts og koriander

Indeholder
Nødder, Gluten