Kylling tikka masala med purløg

Billede
Kylling tikka masala med purløg

Kylling tikka masala med purløg

Tikka masala er en ret med indisk oprindelse. Retten har en masse smag og dybde fra de varme krydderier, hvilket også er derfor, den smager fantastisk på en kold vinterdag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
8.50
Portioner
20

Ingredienser

Kyllingebryst, i strimler
1200 g
Ingefær, revet
25 g
Hvidløg, presset
12 g
Koriander, plukket
30 g
Olivenolie
40 g
Rødløg, hakket
300 g
Spidskommen, stødt
8 g
Tomatpuré
74 g
Yoghurt naturel
5 dl
Grøntsagsbouillon
5 dl
Purløg
0 g
Sort peber
0 g
Salt
0 g

Sådan gør du

Læg kyllingestrimlerne i en skål med ingefær, hvidløg, salt, peber,  halvdelen af korianderne samt en tredjedel af olien. Vend blandingen godt rundt, og lad den stå og trække i mindst 30 minutter. 

Steg kyllingen i en tredjedel af olien i en stor pande ved høj varme i 8-10 minutter til den er gyldenbrun. 

Gør evt. dette ad flere omgange, så temperaturen i panden forbliver høj. Sæt den stegte kylling til side. 

I den samme pande, varm den sidste tredjedel olien op, og steg rødløgene i 5 minutter. 

Tilsæt spidskommen og steg et minut. Tilsæt tomatpuréen, yoghurten og grøntsagsboullionen. Kom kyllingen tilbage på panden, og lad retten simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
363 kJ
Kulhydrater
2,1 gram
Proteiner
11,1 gram
Fedtstof
3,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kylling tikka masala med purløg og hvedekerner

Kylling tikka masala med purløg og hvedekerner

Indeholder
Mælk, Gluten