Kyllinge-linsesauce

Billede
Kyllinge-linsesauce

Kyllinge-linsesauce

Burger er ægte fredagsmad men ved at erstatte hakkebøffen men denne kyllinge-linsesauce får I en grønnere version med masser af grøntsager og smag fra krydderierne.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Sorte linser, tørrede
275 g
Kylling, hakket
625 g
Løg, hakket
600 g
Hvidløg, finthakket  
20 g
Pastinakker, i små tern
550 g
Gulerødder, i tern
800 g
Hakkede tomater
500 g
Balsamico, mørk
160 g
Soya
275 g
Hoisinsauce 
275 g
Tomatpuré
250 g
Olie til stegning
300 g
Oregano
Chili, stødt
Salt

Sådan gør du

Kog linserne møre i letsaltet vand i 20-25 minutter, indtil de er møre. Sigt linserne og gem dem.
Brun kyllingen af på en kipsteger ved høj varme, tilsæt hakkede løg, hvidløg, pastinakker, gulerødder og oregano. Steg det hele godt igennem, indtil det begynder at tage farve og blive gyldent.
Tilsæt først balsamico, og lad syren dampe lidt af et par minutter, derefter tilsættes soyasauce, hoisinsauce, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand og chili. Kog massen ind til en tæt ”kødsauce”.
 

Smag til med mere soyasauce eller salt og chili efter smag.

Opskriften indgår i disse retter