Burgerboller
Burgerboller
Ingredienser (ca. 20 stk)
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt mel, sukker og salt, og ælt det godt sammen. Ælt det bløde smør ind i dejen, og ælt den smidig i 6-8 minutter på røremaskine eller ved håndkraft – hvis du ælter i hånden, skal dejen virkelig have en tur! Lad dejen ligge og hvile lunt i ca. 1 time i skålen med et klæde over.
Drys herefter mel på bordet, og vend dejen ud på melet. Rul dejen til en pølse, og del pølsen i lige store stykker. Rul nu hvert stykke til en bolle, dyp bollerne i lidt sesamfrø, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter. Tryk så en bageplade ned oven på bollerne, så de får den tykkelse og bredde, du ønsker, og lad dem derefter hæve i yderligere 1 time.
Bag burgerbollerne ved 220 grader i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem på en bagerist.