Burgerboller

Billede
Burgerboller

Burgerboller

Enkle burgerboller som hæver relativt kort, så du kan blande dej og bage samme dag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.20
Portioner
20

Ingredienser (ca. 20 stk)

Gær
300 g
Vand, lunkent
4,5 dl
Hvedemel
900 g
Sukker
70 g
Salt
10 g (1 spsk)
Smør, blødt
70 g
Sesamfrø, lyse
50 g

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt mel, sukker og salt, og ælt det godt sammen. Ælt det bløde smør ind i dejen, og ælt den smidig i 6-8 minutter på røremaskine eller ved håndkraft – hvis du ælter i hånden, skal dejen virkelig have en tur! Lad dejen ligge og hvile lunt i ca. 1 time i skålen med et klæde over.



Drys herefter mel på bordet, og vend dejen ud på melet. Rul dejen til en pølse, og del pølsen i lige store stykker. Rul nu hvert stykke til en bolle, dyp bollerne i lidt sesamfrø, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter. Tryk så en bageplade ned oven på bollerne, så de får den tykkelse og bredde, du ønsker, og lad dem derefter hæve i yderligere 1 time.



Bag burgerbollerne ved 220 grader i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem på en bagerist.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.041 kJ
Kulhydrater
41,1 gram
Proteiner
6,7 gram
Fedtstof
5,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Fiskeburger med saltet spidskål, tomatdressing og dild

Fiskeburger med saltet spidskål, tomatdip og dild

Indeholder
Æg, Mælk, Gluten