Kyllingefarsbrød med svampe, asparges og persille 

Billede
Kyllingefarsbrød med svampe, asparges og persille 

Kyllingefarsbrød med svampe, asparges og persille 

Farsbrødet her er lavet på kylling frem for okse eller gris, og det gør, at farsbrødet får et lettere og mildere udtryk. Svampene giver farsen dybde, og i serveringen toppes den med sprøde asparges.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
8.50
Portioner
20

Ingredienser

Asparges, snittet
100 g
Svampe, finthakket
100 g
Olie
22 g
Kylling, hakket
350 g
Løg, finthakket
50 g
Hvidløg, finthakket  
9 g
Hvedemel
9 g
Brødkrumme, smuldret
20 g
Æg
55 g
Rosmarin, hakket
2 g
Muskatnød, revet
4 g
Persille, hakket
50 g
Salt
0 g
Peber
0 g

Sådan gør du

Blanchér de snittede asparges i en gryde med lidt vand i et par minutter, til de er let møre. Tag dem af varmen. Hak halvdelen fint, og gem resten til anretningen. 

Steg de finthakkede svampe i olie på en pande, til de får farve. Lad dem køle af. 

Rør den hakkede kylling med salt til, den bliver elastisk. Tilsæt så de finthakkede asparges, svampe, løg, hvidløg, hvedemel, smuldret brødkrumme, æg, rosmarin, muskatnød og peber. Rør grundigt til en elastisk fars. 

Kom bagepapir i en rugbrødsform, og kom farsen i formen. Bag farsbrødet ved 170 grader i ca. 40 minutter, til det har en kernetemperatur på 75 grader. Afkøl før du skærer i det.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
518 kJ
Kulhydrater
4,9 gram
Proteiner
11,7 gram
Fedtstof
6,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kyllingefarsbrød med svampe, asparges og persille samt rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg