Kyllingeleverpostej

Billede
Kyllingeleverpostej

Kyllingeleverpostej

I denne kyllingepostej er der virkelig arbejdet med det grønne. Kyllingeleveren udgør kun ca. 10% - resten er græskar, svampe, æg og brødkrummer, som sammen med krydderierne giver en dejlig fyldig og aromatisk postej.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
9.60
Portioner
20

Ingredienser

Champignon, i halve
125 g
Løg, hakket
50 g
Hvidløg, finthakket  
6 g
Bladselleri, snittet
60 g
Kyllingelever
75 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
200 g
Hokkaidogræskar, revet groft
200 g
Æg
50 g
Timian, frisk, hakket
5 g
Allehånde, stødt
1 g
Muskatnød, stødt
1 g
Smør
75 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Steg svampene i smør på en pande i et par minutter, til de er gyldne. Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri, og steg videre i et par minutter, til det hele er gyldent. 

Rør eller blend nu svampe, løg, hvidløg, bladselleri, kyllingelever, hvedebrød, græskar, æg, timian og krydderier sammen til en ensartet fars - medtag også eventuelt overskydende fedtstof fra stegning. Har du en foodprocessor, er det nemmeste at røre det hele sammen i denne. 

Pres farsen flad i passende forme, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, til postejen har en centrumtemperatur på 75 grader.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
692 kJ
Kulhydrater
14,1 gram
Proteiner
5,4 gram
Fedtstof
9,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kyllingeleverpostej med svampe, græskar, brødkrummer, timian og allehånde på rugbrød

Kyllingeleverpostej med svampe, græskar, brødkrummer, timian og allehånde på rugbrød

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg