Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Billede
Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laks er en af de mest populære spisefisk i Danmark, og her får du en lækker opskrift, hvor laksen serveres i en mayonnaisedressing med kartofler, syrlige æbler, salte kapers og estragon.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
8.10
Portioner
20

Ingredienser

Laks i filet, uden skind
270 g
Kartofler
270 g
Æbler, i tern
120 g
Kapers, hakket
10 g
Estragon, finthakket
12 g

Sådan gør du

Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, indtil den skiller let i flager, når man brækker i den. Tilberedningstiden er afhængig af laksens tykkelse, så hold øje med den undervejs. Afkøl den bagte laks, og pluk den i små stykker.



Kog kartoflerne møre, afkøl dem, og skær dem i små tern.

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Den plukkede laks, kartoflerne og de øvrige ingredienser vendes med mayonnaisedressingen inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
662 kJ
Kulhydrater
7,4 gram
Proteiner
7,1 gram
Fedtstof
11,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon på rugbrød

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon på rugbrød

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg