Laksesalat med pastinak, pære, kapers og dild

Billede
Laksesalat med pastinak, pære, kapers og dild

Laksesalat med pastinak, pære, kapers og dild

Laksesalaten er en gammel dansk klassiker. Salaten er en smule tung på grund af mayonnaisen, men friskes op af citronen og de saltede kapers, som giver ekstra syre til salaten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.20
Portioner
20

Ingredienser

Pastinakker, hele
225 g
Hvidløg, finthakket  
1,5 g
Mayonnaise
70 g
Yoghurt
85 g
Dijonsennep
7 g
Citron, saft og skal
30 g
Pærer, i tern med skræl
100 g
Kapers, hakket
15 g
Dild, finthakket med stilk
8 g

Sådan gør du

Drys fisken med salt på begge sider – gerne dagen før. Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, til fisken er mør, og flagerne skiller let. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Kog pastinakkerne møre i 10-15 minutter, indtil de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen på pastinakkerne. Afkøl dem, og skær dem i små tern. 

Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep, citronskal- og saft. Vend dressingen med laksen, pastinakker, pære, kapers og dild, og smag til med salt og peber.

Opskriften indgår i disse retter

Laksesalat på rugbrød med pastinak, pære, kapers og dild

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten