Lasagne på mørksej, gulerødder, cremet spinat med muskat og mozzarella

Billede
Lasagne

Lasagne på mørksej, gulerødder, cremet spinat med muskat og mozzarella

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Mørksej, filet uden ben, i lange tynde stykker
1200 g
Gulerødder, i små tern
1000 g
Rapsolie
200 g
Mel
100 g
Sødmælk
1 liter
Muskatnød, revet
5 g
Spinat, skyllet og blancheret, presset for væske
500 g
Citron, skal
30 g
Mozzarella, revet
6000 g
Flåede tomater 
1000 g
Hvidløg, revet
20 g
Lasagneplader
600 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Rist gulerødderne i en gryde med rapsolie i 4-5 minutter, uden de tager farve. Tag gulerødderne op af gryden, men behold olien i bunden.

Kom melet i gryden, rist igennem, og tilsæt så mælk og muskat. Kog langsomt op under omrøring. Kog ved svag varme et par minutter. Kom derefter spinat i det meste af sovsen, tilføj citronskal. Gem lidt sovs til toppen. Smag til med salt og peber.

Kom gulerødderne tilbage i sovsen, og rør det hele godt rundt i gryden.

Stavblend flåede tomater og hvidløg, og smag til med salt og peber. Smør ovnfaste fade med olie, og beklæd siderne med bagepapir.

Byg lasagnen op: start med lidt spinatsovs, tilføj et tyndt lag fisk, tilføj lasagneplader, og til slut tilføj tomatsaucen. Gentag til fadet er fyldt op, og slut af med sovs, lidt tomatsauce, og top med resten af osten. Bag ved 35-40 minutter, til overfladen er let gylden.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
560 kJ
Kulhydrater
10,7 gram
Proteiner
8,7 gram
Fedtstof
6,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Lasagne på mørksej, gulerødder og cremet spinat og spinatsalat til

Lasagne på mørksej, gulerødder og cremet spinat og spinatsalat til

Indeholder
Gluten, Mælk