Linse-kyllingeboller
Billede
Linse-kyllingeboller
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
10.40
Portioner
20
Ingredienser
Perlebyg, tørrede
200 g
Kylling, hakket
225 g
Grønne linser, tørrede
500 g
Løg, hakket
500 g
Rismel
125 g
Timian, tørret
8 g
Muskatnød, stødt
10 g
Allehånde, stødt
10 g
Citron, saft
20 g
Citron, saft og skal
1/2 citron
Ingefær, frisk og revet
60 g
Persille, hakket
30 g
Hvidløg, hakket
25 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog perlebyg og linser i rigeligt vand i 25 minutter, til de er møre, og sigt vandet fra.
Kom kyllingekød og lidt salt i en foodprocessor, og blend det elastisk i ca. 10 sekunder. Tilsæt løg og hvidløg, og blend kortvarigt. Tilsæt resten, og blend kortvarigt i ca. 10 sekunders tid, til konsistensen er grov og ensartet.
Form farsen til kugler på størrelse med en hel valnød. Læg dem på en bageplade, og bag dem i 20 minutter ved 175 grader, eller steg dem på en pande, til de er tilberedte.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
540 kJ
Kulhydrater
19,4 gram
Proteiner
7,8 gram
Fedtstof
1,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Boller i karry med linse-kyllingeboller, æblekompot og brune ris
Indeholder
Gluten