Linse-kyllingeboller

Billede
Linse-kyllingeboller

Linse-kyllingeboller

I stedet for grisekød rummer disse boller brune linser, perlebyg og kylling, hvilket giver et mere klimavenligt grønt touch.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
10.40
Portioner
20

Ingredienser

Perlebyg, tørrede
200 g
Kylling, hakket
225 g
Grønne linser, tørrede
500 g
Løg, hakket
500 g
Rismel
125 g
Timian, tørret
8 g
Muskatnød, stødt
10 g
Allehånde, stødt
10 g
Citron, saft
20 g
Citron, saft og skal
1/2 citron
Ingefær, frisk og revet
60 g
Persille, hakket
30 g
Hvidløg, hakket
25 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog perlebyg og linser i rigeligt vand i 25 minutter, til de er møre, og sigt vandet fra.



Kom kyllingekød og lidt salt i en foodprocessor, og blend det elastisk i ca. 10 sekunder. Tilsæt løg og hvidløg, og blend kortvarigt. Tilsæt resten, og blend kortvarigt i ca. 10 sekunders tid, til konsistensen er grov og ensartet.



Form farsen til kugler på størrelse med en hel valnød. Læg dem på en bageplade, og bag dem i 20 minutter ved 175 grader, eller steg dem på en pande, til de er tilberedte. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
540 kJ
Kulhydrater
19,4 gram
Proteiner
7,8 gram
Fedtstof
1,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Boller i karry med linse-kyllingeboller, æblekompot og brune ris

Boller i karry med linse-kyllingeboller, æblekompot og brune ris

Indeholder
Gluten