Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar

Billede
Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar

Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar

Når grøntsagerne bages, forløses et valg af nye smagsnuancer og sødme, og det giver en god mulighed for at lege med konsistenser og temperaturer. Det gør grøntsagerne mere fristende. Vend salaten med citronvinaigrette
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.40
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
200 g
Blomkål, i buketter
650 g
Græskar, med skræl i store stykker
900 g
Rapsolie
Krydderier
Salt & Peber

Sådan gør du

Dræn kikærterne (eller andre bælgfrugter) og vend grøntsager og kikærter i olie, krydr med salt og peber og evt. valgfrie krydderier.
Bag dem samlet i ovnen ved 220 grader i 18-25 minutter, indtil ristet og gyldent. Vend evt. i det en gang undervejs. Kikærter kan tilberedes ved at bage dem sprøde i ovnen, efter de er udblødte og behøver ikke koges først.
Andre ærter og bønner skal koges, inden de bages med grøntsagerne i ovnen.

Opskriften indgår i disse retter

Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar samt citronvinaigrette

Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar samt citronvinaigrette