Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar
Billede
![Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2024-02/275018%20-%20Lun%20salat%20af%20bagte%20gr%C3%B8.jpg?itok=28UjRynt)
Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.40
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
200 g
Blomkål, i buketter
650 g
Græskar, med skræl i store stykker
900 g
Rapsolie
Krydderier
Salt & Peber
Sådan gør du
Dræn kikærterne (eller andre bælgfrugter) og vend grøntsager og kikærter i olie, krydr med salt og peber og evt. valgfrie krydderier.
Bag dem samlet i ovnen ved 220 grader i 18-25 minutter, indtil ristet og gyldent. Vend evt. i det en gang undervejs. Kikærter kan tilberedes ved at bage dem sprøde i ovnen, efter de er udblødte og behøver ikke koges først.
Andre ærter og bønner skal koges, inden de bages med grøntsagerne i ovnen.
Opskriften indgår i disse retter
![Lun salat af bagte grøntsager med kikærter, blomkål og græskar samt citronvinaigrette](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2024-02/275018%20-%20Lun%20salat%20af%20bagte%20gr%C3%B8_0.jpg?itok=6nRWeM4C)