Marineret sild i "escabeche"

Billede
Marineret sild i "escabeche"

Marineret sild i "escabeche"

Escabeche er en tilberedningsmetode, hvor man sylter for eksempel fisk, i en lage med masser af krydderier. I denne opskrift laves en intens sursød kompot af peberfrugter, tomater, fennikel, eddike og sukker, som fungerer rigtig godt til silden.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.20
Portioner
20

Ingredienser

Sild, marinerede
150 g
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, finthakket  
6 g (1 fed)
Fennikel, finthakket
150 g
Rød peberfrugt, finthakket
100 g
Hakkede tomater
300 g
Paprika
7 g
Sukker
20 g
Eddike
22 g
Olivenolie
45 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Skær silden i passende skiver.

Steg løg og hvidløg i olie i 2-3 minutter, til det er blødt og gyldent. Tilsæt fennikel og peberfrugt, og steg i yderligere 5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simrekoge til en tyk og tæt kompot, i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber, og afkøl kompotten.

Husk evt. at gemme lidt af den finthakkede fennikel til at pynte serveringen med.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
554 kJ
Kulhydrater
9,6 gram
Proteiner
3,3 gram
Fedtstof
8,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Marineret sild i ’escabeche’

Indeholder
Gluten