Mild karry-æblesauce
Billede
Mild karry-æblesauce
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20
Ingredienser
Løg, finthakket
300 g
Æbler, i tern
300 g
Smør
40 g
Ingefær, revet
100 g
Karry
20 g
Hvide bønner, tørrede
150 g
Grøntsagsbouillon
2 liter
Fløde eller kokosmælk
3 dl
Æbleeddike
20 g (1 spsk)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de hvide bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.
Smelt smørret i en passende gryde, tilsæt løg, ingefær og æble, og lad det stege ved mellem varme i et par minutter. Tilsæt karrypulveret, rør godt rundt, og lad det riste i et par minutter. Tilsæt bønnerne, rør godt rundt, og lad det stege et minuts tid mere. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, pisk godt, så du slipper for klumper. Lad saucen koge i 10-15 minutter, tilsæt fløden, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
Blend saucen med en stavblender eller i en høj blender, til den er helt glat. Kør den evt. igennem en sigte. Kog sovsen op igen, og smag til med salt, peber og æbleeddike.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
290 kJ
Kulhydrater
4,9 gram
Proteiner
1,5 gram
Fedtstof
4,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Bagt kulmule med bagt butternut squash, mild karry-æblesauce og ris
Indeholder
Mælk