Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg

Billede
Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg

Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg

Fisken her er akkompagneret af varme krydderier, som kan være et fint greb til at få børnene til at spise mere fisk.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
9.00
Portioner
20

Ingredienser

Løg, grofthakket
400 g (4 stk)
Hvidløg, presset
30 g (5 fed)
Abrikoser, tørrede
50 g
Garam masala
20 g
Spidskommen, stødt
20 g
Gurkemeje, stødt
10 g
Chilipulver 
Kartofler, skrællede, i tern
2000 g
Fløde 38%
4 dl
Fiskefond
7,5 dl
Mandler, hakket
350 g
Mørksej, i fileter
1200 g
Planteolie
200 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Varm en gryde op med olie, og rist løg og hvidløg sammen med abrikoser, garam masala, spidskommen, gurkemeje og chilipulver i ca. 4-5 minutter. Kom derefter kartofler, fiskefond og fløde i gryden. Tilføj mængden af fond, til det dækker kartoflerne.

Kog ved svag varme, til kartoflerne er møre. Kom derefter mandlerne i gryden, og kog videre et par minutter, til saucen har en cremet konsistens.

Kom fiskestykkerne i et smurt ovnfast fad, fordel saucen med kartoflerne, og kom over fisken, og bag ved 185 grader i 25-30 minutter, til temperaturen er 65 grader.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
642 kJ
Kulhydrater
8,3 gram
Proteiner
6,6 gram
Fedtstof
10,2 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg og råkost af vinterkål og æbler

Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg og råkost af vinterkål og æbler

Indeholder
Mælk, Nødder