Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg
Billede
Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
9.00
Portioner
20
Ingredienser
Løg, grofthakket
400 g (4 stk)
Hvidløg, presset
30 g (5 fed)
Abrikoser, tørrede
50 g
Garam masala
20 g
Spidskommen, stødt
20 g
Gurkemeje, stødt
10 g
Chilipulver
Kartofler, skrællede, i tern
2000 g
Fløde 38%
4 dl
Fiskefond
7,5 dl
Mandler, hakket
350 g
Mørksej, i fileter
1200 g
Planteolie
200 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Varm en gryde op med olie, og rist løg og hvidløg sammen med abrikoser, garam masala, spidskommen, gurkemeje og chilipulver i ca. 4-5 minutter. Kom derefter kartofler, fiskefond og fløde i gryden. Tilføj mængden af fond, til det dækker kartoflerne.
Kog ved svag varme, til kartoflerne er møre. Kom derefter mandlerne i gryden, og kog videre et par minutter, til saucen har en cremet konsistens.
Kom fiskestykkerne i et smurt ovnfast fad, fordel saucen med kartoflerne, og kom over fisken, og bag ved 185 grader i 25-30 minutter, til temperaturen er 65 grader.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
642 kJ
Kulhydrater
8,3 gram
Proteiner
6,6 gram
Fedtstof
10,2 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Mørksej med indiske krydderier, abrikoser, kartofler og løg og råkost af vinterkål og æbler
Indeholder
Mælk, Nødder