Naanbrød med hvidløgssmør
Naanbrød med hvidløgssmør
Dagen før
Ingredienser
Dej
Topping
Sådan gør du
Dag 1
Vej alle ingredienser af.
Bland vand og gær, og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, og salt på toppen.
Bland alle ingredienserne på røremaskinen, start på lav og hæv hastigheden til hurtig.
Ælt indtil dejen har sluppet siderne.
Lad dejen hæve 1-2 timer på bordet i en stor bøtte og sæt så på køl natten over. Vær opmærksom på, at hævetid ved stuetemperatur afhænger af, hvor varm dejen er, når den er kørt, samt den generelle temperatur i lokalet. På en varm dag skal hævetiden forkortes ned til det halve, eller hvis dejen er blevet meget varm i rørekedlen.
Dag 2
Portionér dejen i små boller á ca. 100 gram på et meldrysset bord. Alternativt, portionér et helt fladt gastrobrød.
Drys mel på dejen, brug fingerspidserne til at arbejde dejen ud og forme flade brød, lidt på samme måde som du arbejder med en focacciadej. Dejen skal være ca. 1 cm tyk.
Flyt fladbrødene over på bageplader.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-12 minutter, gerne med damp i de første 3 minutter. Brødene skal være gennembagte og med mørke pletter på overfladen.
Når brødene kommer ud, drys dem da med en blanding af revet hvidløg rørt ned i smeltet smør og rapsolie. Drys med nigellafrø og salt på toppen.