Tikka-marineret kalkun i fad

Billede
Tikka-marineret kalkun i fad

Tikka-marineret kalkun i fad

De typiske krydderier i en tikka masala er rød chili, gurkemeje, spidskommen og garam masala. Her marinerer vi kalkun i krydderblandingen og fylder også
gryden med blomkål og kikærter, der giver yderligere fylde og grønt til den smukke orange karryret.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Portioner
20

Ingredienser

Tikka-marineret kalkun

Kikærter, tørrede
260 g
Kalkun, overlår, i tern
780 g
Blomkål, i buketter
925 g
Yoghurt 3,5%
400 g
Hvidløg, revet
20 g
Ingefær, revet
50 g
Garam masala
25 g
Gurkemeje
7 g
Chilipulver 
7 g
Lime, saft
65 g
Salt & Peber

Sauce

Løg, hakket
260 g
Rapsolie
65 g
Gurkemeje
13 g
Flåede tomater 
750 g
Kogevand
350 g
Piskefløde 38%
190 g
Mandler, grofthakkede
250 g

Topping

Koriander, frisk
Lime

Sådan gør du

Tikka-marineret kalkun

Kog kikærterne under låg i letsaltet vand i 45-60 minutter, indtil de er helt møre. Sigt vandet, men gem det til saucen.
Fordel kalkunen i et stort ovnfast fad sammen med blomkål, kikærter og lidt olie og salt. Forbag det i ovnen ved 180-200 grader i 12-18 minutter, indtil kødet er tilberedt og har taget farve.
Hæld derefter en blanding af yoghurt, hvidløg, fintrevet ingefær, krydderierne og limesaft på, og krydr med salt og peber. Lad det marinere mens tikka-saucen laves.

Sauce

Rist løg i planteolie, til de er glasklare.
Tilsæt gurkemeje, flåede tomater, kikærtebouillon, fløde og mandler. Kog ved svag varme i 3-4 minutter.
Blend saucen til en sammenhængende masse med en stavblender.
Smag til med salt og peber. 

Samling

Fordel saucen over fyldet i fadene.
Vend en smule rundt i det og bag videre i 20-25 minutter ved 180-200 grader indtil retten er reduceret lidt ind, og blomkålen helt mør.

Servér retten med frisk koriander og limebåde.

Opskriften indgår i disse retter

Tikka-marineret kalkun i fad med stegte blomkål og kikærter samt naanbrød med hvidløgssmør og nigellafrø

Tikka-marineret kalkun i fad med stegte blomkål og kikærter samt naanbrød med hvidløgssmør og nigellafrø

Indeholder
Mælk, Nødder, Gluten