Tikka-marineret kalkun i fad
Tikka-marineret kalkun i fad
Dagen før
Ingredienser
Tikka-marineret kalkun
Sauce
Topping
Sådan gør du
Tikka-marineret kalkun
Kog kikærterne under låg i letsaltet vand i 45-60 minutter, indtil de er helt møre. Sigt vandet, men gem det til saucen.
Fordel kalkunen i et stort ovnfast fad sammen med blomkål, kikærter og lidt olie og salt. Forbag det i ovnen ved 180-200 grader i 12-18 minutter, indtil kødet er tilberedt og har taget farve.
Hæld derefter en blanding af yoghurt, hvidløg, fintrevet ingefær, krydderierne og limesaft på, og krydr med salt og peber. Lad det marinere mens tikka-saucen laves.
Sauce
Rist løg i planteolie, til de er glasklare.
Tilsæt gurkemeje, flåede tomater, kikærtebouillon, fløde og mandler. Kog ved svag varme i 3-4 minutter.
Blend saucen til en sammenhængende masse med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Samling
Fordel saucen over fyldet i fadene.
Vend en smule rundt i det og bag videre i 20-25 minutter ved 180-200 grader indtil retten er reduceret lidt ind, og blomkålen helt mør.
Servér retten med frisk koriander og limebåde.