Ovnbagt makrel med små tomater og spidskommen

Billede
Ovnbagt makrel med små tomater og spidskommen

Ovnbagt makrel med små tomater og spidskommen

Makrellen er skøn sommerspise og rummer mange gode fedtstoffer. Her bages den sammen med tomater, spidskommen og persille, som giver en dejlig aromatisk smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
8.10
Portioner
20

Ingredienser

Makrel, i fileter
1200 g
Tomater, små, i halve
1200 g
Løg, i kvarte
500 g
Spidskommen
20 g
Hvidløg, revet
5 g
Æbleeddike
½ dl
Hakkede tomater
250 g
Olivenolie
Persille, hakket
Salt

Sådan gør du

Salt makrellen, og sæt den i køleskabet en time.



Kom tomater, løg, spidskommen, hvidløg og æbleeddike i et ovnfast fad, og bag det ved 185 grader i ca. 15-20 minutter, til tomater og løgene er godt møre.



Fordel derefter fisken i fadet, og kom de hakkede tomater og lidt olienolie ovenpå fisken, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 6-8 minutter, til temperaturen på fisken er 65 grader.  

Drys persille over retten inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
593 kJ
Kulhydrater
3,0 gram
Proteiner
7,8 gram
Fedtstof
10,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Ovnbagt makrel med små tomater, spidskommen serveret med bulgur og linser med oliven og feta

Ovnbagt makrel med små tomater, spidskommen serveret med bulgur og linser med oliven og feta

Indeholder
Gluten, Mælk