Ovnbagt makrel med små tomater og spidskommen
Billede
Ovnbagt makrel med små tomater og spidskommen
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
8.10
Portioner
20
Ingredienser
Makrel, i fileter
1200 g
Tomater, små, i halve
1200 g
Løg, i kvarte
500 g
Spidskommen
20 g
Hvidløg, revet
5 g
Æbleeddike
½ dl
Hakkede tomater
250 g
Olivenolie
Persille, hakket
Salt
Sådan gør du
Salt makrellen, og sæt den i køleskabet en time.
Kom tomater, løg, spidskommen, hvidløg og æbleeddike i et ovnfast fad, og bag det ved 185 grader i ca. 15-20 minutter, til tomater og løgene er godt møre.
Fordel derefter fisken i fadet, og kom de hakkede tomater og lidt olienolie ovenpå fisken, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 6-8 minutter, til temperaturen på fisken er 65 grader.
Drys persille over retten inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
593 kJ
Kulhydrater
3,0 gram
Proteiner
7,8 gram
Fedtstof
10,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Ovnbagt makrel med små tomater, spidskommen serveret med bulgur og linser med oliven og feta
Indeholder
Gluten, Mælk