Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser, oregano, chili
Billede
Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser, oregano, chili
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
2.20
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kidneybønner, tørrede
175 g
Sorte linser, tørrede
175 g
Knoldselleri, i små tern
350 g
Auberginer, grove tern
700 g
Løg, hakket
350 g (3-4 stk)
Hvidløg, hakket
15 g (2 fed)
Flåede tomater
700 g
Vand
1,7 liter
Tomatpuré
200 g
Oregano
20 g
Rosmarin, tørret
10 g
Timian, tørret
10 g
Balsamico, mørk
70 g
Chili, stødt
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand, til de er møre i ca. 40-60 minutter. Dræn. Kog de sorte linser i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn dem, og skyl dem fri for vand.
Hak bønnerne groft i foodprocessoren, gør det samme med grøntsagerne - hver for sig. De skal gerne have samme størrelse som de sorte linser. Steg alle grøntsagerne hver for sig i olie ved 225 grader, til de har fået godt med kulør.
Steg hvidløg, krydderurter og chili godt i olie. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege kort. Kom balsamicoen på, og lad den reducere lidt. Tilsæt flåede tomater, vand, hakkede røde bønner og sorte linser. Kog det hele op, og lad det simre i mindst en time. Smag til med salt, og justér evt tykkelsen med vand undervejs.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
186 kJ
Kulhydrater
6,8 gram
Proteiner
2,6 gram
Fedtstof
0,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser og stracciatella med basilikum
Indeholder
Gluten, Mælk