Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser, oregano, chili

Billede
Pastasovs med tomat

Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser, oregano, chili

En grøn udgave af den klassiske bolognese - her med røde bønner og sorte linser.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
2.20
Portioner
20

Ingredienser

Kidneybønner, tørrede
175 g
Sorte linser, tørrede
175 g
Knoldselleri, i små tern
350 g
Auberginer, grove tern 
700 g
Løg, hakket
350 g (3-4 stk)
Hvidløg, hakket
15 g (2 fed)
Flåede tomater 
700 g
Vand
1,7 liter
Tomatpuré
200 g
Oregano
20 g
Rosmarin, tørret
10 g
Timian, tørret
10 g
Balsamico, mørk
70 g
Chili, stødt
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand, til de er møre i ca. 40-60 minutter. Dræn. Kog de sorte linser i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn dem, og skyl dem fri for vand. 

Hak bønnerne groft i foodprocessoren, gør det samme med grøntsagerne - hver for sig. De skal gerne have samme størrelse som de sorte linser. Steg alle grøntsagerne hver for sig i olie ved 225 grader, til de har fået godt med kulør. 

Steg hvidløg, krydderurter og chili godt i olie. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege kort. Kom balsamicoen på, og lad den reducere lidt. Tilsæt flåede tomater, vand, hakkede røde bønner og sorte linser. Kog det hele op, og lad det simre i mindst en time. Smag til med salt, og justér evt tykkelsen med vand undervejs.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
186 kJ
Kulhydrater
6,8 gram
Proteiner
2,6 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser og stracciatella med basilikum

Pastasovs med tomat, hakkede bønner, sorte linser og stracciatella med basilikum

Indeholder
Gluten, Mælk