Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter og krydderurter

Billede
Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter og krydderurter

Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter og krydderurter

Denne suppe får sin flotte grønne farve fra de mange krydderurter. Servér den sammen karamelliserede løg, og få en smagfuld og afbalanceret suppe. Du kan evt. servere suppe, nudler og løg for sig, så børnene er med til at komme det i suppen ved servering.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.20
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
300 g
Pintobønner, tørrede
300 g
Løg, finthakket
500 g
Hvidløg, finthakket  
18 g
Grønne linser, tørrede
300 g
Gurkemeje
14 g
Grøntsagsbouillon
4,5 liter
Spinat, finthakket
150 g
Persille, finthakket
70 g
Koriander, finthakket
35 g
Dild, finthakket
35 g
Mynte, finthakket
35
Nudler, fuldkorn
800 g
Rapsolie
100 g

Sådan gør du

Steg løgene ved mellemvarme i olie i en stor suppegryde i ca. 10 minutter, til de begynder at karamellisere en smule. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter, og kom så udblødte og drænede kikærter og pintobønner i sammen med linser og gurkemeje. Steg i nogle minutter under omrøring. 

Hæld grøntsagsbouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 50-50 minutter, til kikærterne og pintobønnerne er møre. Kom spinat, persille, koriander, dild og mynte i suppen. Virker suppen for tæt og tyk, så justér med en smule vand. Smag til med salt og peber. 

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen i en anden gryde. Hæld vandet fra, når de er færdige, og kom 
nudlerne i suppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
363 kJ
Kulhydrater
12,4 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter, krydderurter og karamelliserede løg

Indeholder
Gluten, Mælk