Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter og krydderurter
Billede
Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter og krydderurter
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.20
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
300 g
Pintobønner, tørrede
300 g
Løg, finthakket
500 g
Hvidløg, finthakket
18 g
Grønne linser, tørrede
300 g
Gurkemeje
14 g
Grøntsagsbouillon
4,5 liter
Spinat, finthakket
150 g
Persille, finthakket
70 g
Koriander, finthakket
35 g
Dild, finthakket
35 g
Mynte, finthakket
35
Nudler, fuldkorn
800 g
Rapsolie
100 g
Sådan gør du
Steg løgene ved mellemvarme i olie i en stor suppegryde i ca. 10 minutter, til de begynder at karamellisere en smule. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter, og kom så udblødte og drænede kikærter og pintobønner i sammen med linser og gurkemeje. Steg i nogle minutter under omrøring.
Hæld grøntsagsbouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 50-50 minutter, til kikærterne og pintobønnerne er møre. Kom spinat, persille, koriander, dild og mynte i suppen. Virker suppen for tæt og tyk, så justér med en smule vand. Smag til med salt og peber.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen i en anden gryde. Hæld vandet fra, når de er færdige, og kom
nudlerne i suppen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
363 kJ
Kulhydrater
12,4 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
2,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter, krydderurter og karamelliserede løg
Indeholder
Gluten, Mælk