Pizzadej (mængde til skolemad)
Billede
Pizzadej (mængde til skolemad)
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Vand
1840 g
Gær
40 g
Hvedemel
2000 g
Ølandshvedemel, fuldkorn
400 g
Salt
56 g
Bland vand og gær, og opløs gæren i vandet.
Tilsæt mel, og salt på toppen.
Bland alle ingredienserne i røremaskinen.
Start på lav hastighed, og øg hastigheden til hurtig. Ælt indtil dejen har sluppet siderne.
Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet i en stor bøtte, og sæt på køl natten over. Hævetid ved stuetemperatur afhænger af, hvor varm dejen er når den er kørt, samt den generelle temperatur i lokalet. På en varm dag skal hævetiden forkortes ned til det halve, eller hvis dejen er blevet meget varm i rørekedlen.
Opskriften indgår i disse retter
Deep-pan pizza Margherita med tomat-linsesovs, ost og hvidkålsråkost
Indeholder
Gluten, Mælk