Pizzafyld til Deep-pan Pizza Margherita med tomat-linsesovs og ost

Billede
Deep-pan pizza Margherita med tomat-linsesovs og ost

Pizzafyld til Deep-pan Pizza Margherita med tomat-linsesovs og ost

Alle børn bliver ellevilde, når der er pizza på menuen! Når I laver dejen fra bunden med en god andel af fuldkorn, giver tomatsovsen et skud linser er resultatet et hæderligt måltid, der rammer plet på både velsmag, ernæring og madglæde.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Sauce

Løg, revet
240 g
Hvidløg, revet
24 g
Gulerødder, revet
160 g
Rapsolie
Oregano, tørret
4 g
Balsamico, mørk
30 g
Røde linser
180 g
Hakkede tomater
1200 g
Tomatpuré
50 g
Vand
800 g
Olivenolie
80 g
Salt & Peber

Topping

Mozzarella, revet
560 g

Sådan gør du

Sauce

Steg løg, gulerødder og hvidløg af i rapsolie og tilsæt oregano, mørk balsamico, linser, hakket tomat, tomatpuré og vand. Lad det koge igennem til en jævn sauce. Når linserne er møre, tykner saucen, så justér gerne tykkelsen med ekstra vand om nødvendigt. Blend saucen, og tilsæt imens olivenolie for at gøre den ekstra cremet. Smag til med salt og peber.

Samling og bagning

Tænd ovnen på 220 grader. Portionér dejen på et meldrysset bord (ca. 1700 g dej pr. gastrobakke, til 8 stykker pizza). Flyt dejen over i gastrobakker med en god sjat olie på bagepapiret, og vend dejen i olien så den er fedtet på begge sider.

Kom lidt olie på hænderne, og brug hænderne til at trække dejen ud mod kanterne. Brug fingerspidserne til at arbejde dejen helt ud til kanterne, lidt på samme måde som du arbejder med en foccaciadej. Den skal være ca. 1 cm tyk. 

Fordel pizzasovsen på toppen og drys med mozzarella, lidt oregano og rapsolie. Sæt i ovnen og bag i ca. 15 minutter. Skru herefter ned til 160 grader og bag i ca. 10. minutter, indtil pizzaen er færdig og gennembagt.

Opskriften indgår i disse retter

Deep-pan pizza Margherita med tomat-linsesovs, ost og hvidkålsråkost

Deep-pan pizza Margherita med tomat-linsesovs, ost og hvidkålsråkost

Indeholder
Gluten, Mælk