Pizzafyld til Deep-pan Pizza Margherita med tomat-linsesovs og ost
Pizzafyld til Deep-pan Pizza Margherita med tomat-linsesovs og ost
Dagen før
Ingredienser
Sauce
Topping
Sådan gør du
Sauce
Steg løg, gulerødder og hvidløg af i rapsolie og tilsæt oregano, mørk balsamico, linser, hakket tomat, tomatpuré og vand. Lad det koge igennem til en jævn sauce. Når linserne er møre, tykner saucen, så justér gerne tykkelsen med ekstra vand om nødvendigt. Blend saucen, og tilsæt imens olivenolie for at gøre den ekstra cremet. Smag til med salt og peber.
Samling og bagning
Tænd ovnen på 220 grader. Portionér dejen på et meldrysset bord (ca. 1700 g dej pr. gastrobakke, til 8 stykker pizza). Flyt dejen over i gastrobakker med en god sjat olie på bagepapiret, og vend dejen i olien så den er fedtet på begge sider.
Kom lidt olie på hænderne, og brug hænderne til at trække dejen ud mod kanterne. Brug fingerspidserne til at arbejde dejen helt ud til kanterne, lidt på samme måde som du arbejder med en foccaciadej. Den skal være ca. 1 cm tyk.
Fordel pizzasovsen på toppen og drys med mozzarella, lidt oregano og rapsolie. Sæt i ovnen og bag i ca. 15 minutter. Skru herefter ned til 160 grader og bag i ca. 10. minutter, indtil pizzaen er færdig og gennembagt.