Rabarberkompot

Billede
Rabarberkompot

Rabarberkompot

En dejlig sød-syrlig kompot til yoghurt eller grød.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
3.80
Portioner
20

Ingredienser

Rabarber
1000 g
Vand
1 liter
Sukker
300 g
Vaniljestang
1 stk

Sådan gør du

Skyl rabarberne, skær toppene fra, og skær rabarberne i skiver. Kom rabarberne i en gryde sammen med vand og sukkeret og flækket vaniljestang, og lad det trække i 20 minutter. Lad nu rabarberne simre over middelvarme i ca. 20 minutter, til de er godt bløde. Tag gryden af blusset, og lad kompotten køle af.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
269 kJ
Kulhydrater
14,3 gram
Proteiner
0,4 gram
Fedtstof
0,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rabarberkompot med græsk yoghurt og sprøde rugbrødsflager

Rabarberkompot med græsk yoghurt og sprøde rugbrødsflager

Indeholder
Mælk