Risotto med svampe og spinat

Billede
Risotto med svampe og spinat

Risotto med svampe og spinat

En enkel og klassisk risotto. Kunsten er at ramme en dejlig cremet konsistens, hvor risene er færdigtilberedte uden at være helt udkogte. 
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
2.80
Portioner
20

Ingredienser

Spinat
400 g
Svampe, i små stykker
600 g
Olivenolie
1/2 dl
Skalotteløg, finthakket
100 g
Hvidløg, finthakket  
8 g
Risottoris
700 g
Smør
60 g
Æblemost
4 dl
Hønsebouillon
3,2 liter
Fast ost, revet
120 g
Citron, saft og skal
60 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Rist svampene i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber, og sæt panden til side.

Steg skalotteløg og hvidløg glasklare i smørret, uden de tager farve. Tilsæt ris, og lad dem stege med et par minutter. Hæld æblemosten ved, og kog lidt ind. Tilsæt hønsefond lidt ad gangen, så risene hele tiden er dækket af væske og småsimrer.

Rør i risene undervejs, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid.

Vend de stegte svampe i risottoen sammen med revet ost. Hvis risottoen er blevet for tyk og tæt, kan du justere konsistensen med vand eller hønsebouillon. Vend til sidst den friske spinat i, så den falder lidt sammen.

Smag til med salt, peber og citronsaft og -skal.

Servér risottoen i skåle, og riv evt. lidt ost over, og pynt med brøndkarse. Du kan vælge at servere brød til, hvis du synes.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
324 kJ
Kulhydrater
11,6 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
2,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Risotto med svampe, spinat og foccaciabrød

Risotto med svampe, spinat og focacciabrød

Indeholder
Mælk, Gluten