Focaccia

Billede
Foccacia

Focaccia

Forbered focacciaen dagen før - skal hæve i køleskabet i 12-24 timer.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20

Ingredienser (1 bradepande)

Vand
1 liter
Gær
20 g
Hvedemel
1000 g
Fuldkornshvedemel
300 g
Salt
5 g (1 tsk)
Olivenolie
60 g

Sådan gør du

Hæld koldt vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt. Rør nu dejen på en røremaskine eller i hånden, til dejen slipper skålen og er sammenhængende og glat. Det kan sagtens tage 10-15 minutter. Lad dejen hæve i køleskabet i 12–24 timer.



Når du skal bage, så drys en smule mel på bordet, og rul dejen ud i et ca. 2 cm tykt lag. Flyt forsigtigt dejen over på en bradepande med bagepapir, og lad den hæve i 45 minutter ved stuetemperatur. Lav nogle fordybninger i dejen, og fordel olivenolie på overfladen. Bag brødet ved 250 grader i ca. 15 minutter, til det er helt sprødt og gyldent på toppen – hvis brødet bliver for hurtigt mørkt, så skru ned. Lad det færdigbagte brød køle af på en rist.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
883 kJ
Kulhydrater
37,1 gram
Proteiner
5,7 gram
Fedtstof
3,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Falafel med foccacia og tzatziki

Falafel med focaccia og tzatziki

Indeholder
Æg, Gluten, Mælk
Risotto med svampe, spinat og foccaciabrød

Risotto med svampe, spinat og focacciabrød

Indeholder
Mælk, Gluten