Falafler

Billede
Falafler

Falafler

Hjemmelavede falafler med godt tilbehør er et solidt grønt måltid med masser af variationsmuligheder.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.10
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
300 g
Løg, grofthakket
100 g (1 stk)
Hvidløg
25 g (4 fed)
Bredbladet persille, grofthakket
15 g
Koriander, stødt
7 g (1 spsk)
Chiliflager
7 g (1 spsk)
Æg
1 stk
Salt og peber
Olie til friture

Sådan gør du

Kom de udblødte kikærter, de skal ikke koges, i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, krydderier og en smule salt. Blend massen. Kom æggene i, og blend til en sammenhængende masse, ikke for længe. Smag til med salt og peber.



Varm olien op til 165 grader, form farsen til ovale kugler ved hjælp af en ske, og fritér falaflerne af flere omgang. Du kan også bage dem ved 150 grader i 10-12 minutter, så falaflerne sætter sig, og så fritere dem kort i den varme olie. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
581 kJ
Kulhydrater
17,6 gram
Proteiner
7,7 gram
Fedtstof
3,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Falafel med foccacia og tzatziki

Falafel med focaccia og tzatziki

Indeholder
Æg, Gluten, Mælk