Rød mole

Billede
Rød mole

Rød mole

Mole er en traditionel mexicansk sauce, som er dyb og aromatisk - her med sine grillede noter fra peberfrugt, chili og mandler. Brug den til forskellige hele bagte grøntsager.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.90
Portioner
20

Ingredienser

Løg, grofthakket
100 g ( stk)
Paprika, røget
4 g
Citron, saft og skal
12 g
Peberfrugter, rød, halverede
200 g (2 stk)
Hvidløg, grofthakket
6 g (1 fed)
Salt
7 g
Mandler, hele
50 g
Neutral olie
60 g

Sådan gør du

Rist mandlerne sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Bag hvidløg og løg ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Grill peberfrugterne med skindsiden opad i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter.

Kør mandlerne til mel i en foodprocessor, og kom de resterende ingredienser ved og kør det glat. Smag til med salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
943 kJ
Kulhydrater
7,5 gram
Proteiner
3,7 gram
Fedtstof
19,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Stegt spidskål med rød mole

Stegt spidskål med rød mole

Indeholder
Nødder