Rødbedesalat med kartofler, æg og æble
Billede
Rødbedesalat med kartofler, æg og æble
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
7.10
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler
150 g
Æg
180 g (3-4 stk)
Syltede rødbeder, i tern
240 g
Æbler, i tern
120 g
Mayonnaise
85 g
Yoghurt, naturel 1,5%
170 g
Sennep, grov
9 g (2 tsk)
Kapers, hakket
10 g
Peberrod, revet
15 g
Purløg, fintsnittet
10 g
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre. Afkøl og skær i små tern.
Kog æggene i 8-9 minutter, og køl dem ned. Pil æggene, og skær dem i tern.
Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og kapers. Tilsæt peberrod og purløg efter behag.
Vend dressingen med kartofler, æg, rødbeder og æbler. Smag til med salt og peber. Læg den russisk-inspirerede salat på skiver af rugbrød, og pynt evt. med snittet purløg og æble.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
553 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
9,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Rødbedesalat med kartofler, æg og æble på rugbrød
Indeholder
Mælk, Æg, Gluten