Rødbedesalat med kartofler, æg og æble

Billede
Rødbedesalat med kartofler, æg og æble

Rødbedesalat med kartofler, æg og æble

Rødbedesalat er en klassiker på det store kolde bord, og med sin flotte farve pryder den ethvert frokostmåltid. Her får du en fortolkning med kartofler, æg og syrlige æbler vendt i en mayonnaisedressing med yoghurt.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
7.10
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler
150 g
Æg
180 g (3-4 stk)
Syltede rødbeder, i tern
240 g
Æbler, i tern
120 g
Mayonnaise
85 g
Yoghurt, naturel 1,5%
170 g
Sennep, grov
9 g (2 tsk)
Kapers, hakket
10 g
Peberrod, revet
15 g
Purløg, fintsnittet
10 g

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre. Afkøl og skær i små tern.



Kog æggene i 8-9 minutter, og køl dem ned. Pil æggene, og skær dem i tern.

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og kapers. Tilsæt peberrod og purløg efter behag.

Vend dressingen med kartofler, æg, rødbeder og æbler. Smag til med salt og peber. Læg den russisk-inspirerede salat på skiver af rugbrød, og pynt evt. med snittet purløg og æble.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
553 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
9,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rødbedesalat med kartofler, æg og æble på rugbrød

Rødbedesalat med kartofler, æg og æble på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten