Røget makrel med tomatkompot med radiser og friske tomater

Billede
Røget makrel med tomatkompot med radiser og friske tomater

Røget makrel med tomatkompot med radiser og friske tomater

Røget makrel med tomatkompot har en særlig intens umami. Tomater er i sig selv en umamifyldt grøntsag, men tilbereder man dem, intensiveres umamien yderligere og sammen med makrellen, er der knald på den fyldige smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
5.70
Portioner
20

Ingredienser

Makrel, røget
200 g
Radiser, i tynde skiver
30 g
Tomater, i skiver
30 g
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, finthakket  
6 g
Tomater, i små stykker
400 g
Tomatpuré
15 g
Paprika
7 g
Sukker
7 g
Olivenolie
22 g
Salt
7 g

Sådan gør du

Makrel og topping

Pluk makrellen i passende stykker, og klargør radiser og tomater til servering.

Tomatkompot

Steg løgene i olie, til de er bløde og gyldne, tilsæt så hvidløg, og steg kortvarigt. Kom tomaterne ved, og steg i ca. 10 minutter ved lav varme. Tilsæt tomatpuré, paprika og sukker, og steg videre i 5 minutter, til kompotten er tyk og intens. Smag til med salt og peber.



Afkøl inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
504 kJ
Kulhydrater
3,9 gram
Proteiner
5,2 gram
Fedtstof
9,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Røget makrel og tomatkompot med radiser og friske tomater på rugbrød

Indeholder
Gluten