Røget makrel med tomatkompot med radiser og friske tomater
Billede
Røget makrel med tomatkompot med radiser og friske tomater
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
5.70
Portioner
20
Ingredienser
Makrel, røget
200 g
Radiser, i tynde skiver
30 g
Tomater, i skiver
30 g
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, finthakket
6 g
Tomater, i små stykker
400 g
Tomatpuré
15 g
Paprika
7 g
Sukker
7 g
Olivenolie
22 g
Salt
7 g
Sådan gør du
Makrel og topping
Pluk makrellen i passende stykker, og klargør radiser og tomater til servering.
Tomatkompot
Steg løgene i olie, til de er bløde og gyldne, tilsæt så hvidløg, og steg kortvarigt. Kom tomaterne ved, og steg i ca. 10 minutter ved lav varme. Tilsæt tomatpuré, paprika og sukker, og steg videre i 5 minutter, til kompotten er tyk og intens. Smag til med salt og peber.
Afkøl inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
504 kJ
Kulhydrater
3,9 gram
Proteiner
5,2 gram
Fedtstof
9,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Røget makrel og tomatkompot med radiser og friske tomater på rugbrød
Indeholder
Gluten