Rosenkålspuré

Billede
Rosenkålspuré

Rosenkålspuré

Rosenkål er ikke kendt som en børnefavorit. Men de kan de blive. En mild og veltilsmagt puré med butterbeans er et godt sted at starte.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
8.20
Portioner
20

Ingredienser

Rosenkål
1200 g
Flødeost
200 g
Mandler
120 g
Butterbeans, tørret
200 g
Citron, skal
10 g
Olivenolie
60 g
Salt

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand, til de er helt møre i ca. 40-60 minutter.

Bring imens en gryde med letsaltet vand i kog. Tag de yderste, ikke så saftige, blade af rosenkålen, og kassér dem. Skær herefter rosenkålene i kvarte. Kog rosenkålene i ca. 4 minutter. De skal være møre, men stadig have deres flotte grønne farve og friskhed. Gem lidt af kogevandet.

Kom rosenkålene direkte i en foodprocessor, og kør dem til en puré sammen med butterbeans, flødeost, mandler, olivenolie og citronskal. Hvis puréen er meget tyk, så brug lidt af kogevandet til at justere konsistensen. Smag til med salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
588 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
6,3 gram
Fedtstof
8,2 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rosenkålspuré

Rosenkålspuré med butterbeans, mandler og sprøde rugbrødsflager

Indeholder
Mælk, Nødder, Gluten