Rugbrød med solsikkekerner (uden surdej)

Rugbrød med solsikkekerner (uden surdej)

Lav gerne rugbrødet dagen før, så brødet kan nå at sætte sig, inden du skærer skiver af det.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.70
Portioner
20

Ingredienser

Vand
2 dl
Kærnemælk
2,5 dl
Gær
5 g
Maltsirup
25 g
Rugmel
370 g
Hvedemel
60 g
Solsikkekerner
50 g
Salt

Sådan gør du

Lun vand og kærnemælk, så den er lunken - ca. 30 grader, opløs gær og maltsirup heri. Vej alle tørre ingredienser af, og saml det i en rørekeddel sammen med de våde ingredienser. Ælt i 5 minutter ved lav hastighed. Brug gerne k-spaden, da den rører dejen bedre sammen. Fordel dejen i smurte rugbrødsforme.

Lad rugbrødet hæve på køkkenbordet, til det er vokset op, og til små huller kommer til syne i overfladen - der skal gerne være 5-8 bobler. Det tager 2-3 timer.

Bag rugbrødet ved 220 grader de første 10 minutter, og sænk så temperaturen til 180 grader, og bag brødet færdigt i 40-50 minutter, til kernetemperaturen er 97-98 grader. Køl brødet af på en rist til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
840 kJ
Kulhydrater
32,0 gram
Proteiner
6,0 gram
Fedtstof
4,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rugtoast med linser og ost

Rugtoast med linser og ost

Indeholder
Gluten, Mælk