Rugtoast med linser og ost

Billede
Rugtoast med linser og ost

Rugtoast med linser og ost

En mættende version af en toast lavet på rugbrød. De røde linser i saucen fylder i maven og er rige på proteiner. Du kan enten bage rugbrødet selv som her eller i travle tider bruge et færdigkøbt rugbrød. Resultatet bliver stadig dejligt og velsmagende.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.90
Portioner
20

Ingredienser

Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, revet
10 g (1-2 fed)
Rød peberfrugt, i små tern
100 g
Oregano, tørret
2 g
Flåede tomater 
150 g
Røde linser, tørrede
75 g
Vand
1,5 dl
Olivenolie
30 g
Salt & Peber
Fast ost, revet
300 g
Rugbrød, i skiver

Sådan gør du

Tomat-linsesauce

Steg løg, hvidløg og rød peberfrugt sammen med oregano i en gryde med olivenolie i 2-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, linser og vandet, så det ikke brænder på. Kog de røde linser møre ved middel varme i ca. 25 minutter. Linserne vil tykne saucen, så juster evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Tilsæt til slut olivenolie, og smag til med salt og peber.

Rugtoast

Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, smør hver skive med tomatsaucen, og drys med revet ost på toppen. Grill rugbrødstoasten i 10-12 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet, og skorpen er let ristet og sprød.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
857 kJ
Kulhydrater
22,1 gram
Proteiner
9,2 gram
Fedtstof
7,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rugtoast med linser og ost

Rugtoast med linser og ost

Indeholder
Gluten, Mælk