Rugtoast med linser og ost
Billede
Rugtoast med linser og ost
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.90
Portioner
20
Ingredienser
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, revet
10 g (1-2 fed)
Rød peberfrugt, i små tern
100 g
Oregano, tørret
2 g
Flåede tomater
150 g
Røde linser, tørrede
75 g
Vand
1,5 dl
Olivenolie
30 g
Salt & Peber
Fast ost, revet
300 g
Rugbrød, i skiver
Sådan gør du
Tomat-linsesauce
Steg løg, hvidløg og rød peberfrugt sammen med oregano i en gryde med olivenolie i 2-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, linser og vandet, så det ikke brænder på. Kog de røde linser møre ved middel varme i ca. 25 minutter. Linserne vil tykne saucen, så juster evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Tilsæt til slut olivenolie, og smag til med salt og peber.
Rugtoast
Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, smør hver skive med tomatsaucen, og drys med revet ost på toppen. Grill rugbrødstoasten i 10-12 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet, og skorpen er let ristet og sprød.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
857 kJ
Kulhydrater
22,1 gram
Proteiner
9,2 gram
Fedtstof
7,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Rugtoast med linser og ost
Indeholder
Gluten, Mælk