Rugklapper

Billede
Rugklapper

Rugklapper

Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
2.80
Portioner
20

Ingredienser

Vand
6 dl
Yoghurt
100 g
Gær
10 g
Hvedemel
700 g
Rugmel
300 g
Salt

Sådan gør du

Dag 1:
Hæld vand og yoghurt i en skål, og rør gæren ud heri.
Tilsæt hvedemel, rugmel og salt, og ælt dejen i ca. 10-12 minutter i en røremaskine, og lidt længere tid i hånden, til den har en smidig konsistens og slipper skålens kanter.
Kom dejen i en plastikbeholder smurt med olie, og dæk den med låg eller film. Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 60-90 minutter, og kom den i køleskabet til næste dag.

Dag 2:
Tag dejen ud af køleskabet. Den skal være hævet til dobbelt størrelse. Hvis den ikke har hævet nok, så lad den hæve lidt på køkkenbordet. Vend dejen forsigtigt ud på et let meldrysset bord. Skær dejen i rektangler på ca. 50 g, og form dem til flade klapper. Læg klapperne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 60 minutter. Opvarm ovnen til 225 grader, og bag rugklapperne i 8-12 minutter, til de er gennembagte og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
858 kJ
Kulhydrater
40,4 gram
Proteiner
5,7 gram
Fedtstof
1,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rugklapper med torskecreme

Rugklapper med torskecreme

Indeholder
Gluten, Mælk