Salat af kartofler, radiser, hvide bønner og asparges
Billede
Salat af kartofler, radiser, hvide bønner og asparges
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
2.50
Portioner
20
Ingredienser
Hvide bønner, tørrede
150 g
Kartofler
2000 g
Radiser, skåret i kvarte
400 g
Grønne asparges, uden bund
400 g
Olivenolie
100 g
Citronsaft
50 g
Sukker
20 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra de hvide bønner, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Drøn og sæt til side.
Kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Skær dem i halve.
Blancher aspargesene kort i kogende vand i 15-20 sekunder. Afkøl dem straks i koldt vand efterfølgende.
Vend kartofler og hvide bønner med citronsaft, olivenolie og sukker. Smag til med salt og peber. Anret på fade, og fordel radiser og let kogte asparges over kartoflerne.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
404 kJ
Kulhydrater
12,9 gram
Proteiner
2,6 gram
Fedtstof
3,3 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Let marineret og bagt makrel med salat af kartofler, radiser, hvide bønner, asparges og tykmælksdressing
Indeholder
Mælk