Sprød løgtærte
Billede
Sprød løgtærte
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
3.50
Portioner
20
Ingredienser
Gær
10 g
Vand
6 dl
Hvedemel
700 g
Fuldkornshvedemel
300 g
Løg, i ringe
600 g
Olivenolie
60 g
Salt
Rosmarin, hakket
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og rør halvdelen af melet i. Tilsæt salt og resten af melet. Ælt igennem, til dejen er samlet og ikke sidder fast på fingrene. Kom dejen i en skål, og lad den hæve overdækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse, det tager ca. 2 timer.
Rul dejen helt tyndt ud på et meldrysset bord med durummel eller hvedemel – så tynd, du kan få den. Bred dejen ud på et eller flere stykker bagepapir på bageplader.
Fordel løgringene på tærtebunden. Dryp med olivenolie, og drys med hakket rosmarin og salt. Bag tærterne ved 250 grader i ca. 7-10 minutter, til løgene er møre og sprøde i kanterne, og dejen er gennembagt - hold øje undervejs, og skru ned, hvis løgene bliver for mørke.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
776 kJ
Kulhydrater
31,1 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
3,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Sprød løgtærte med med fennikelsalat og pesto
Indeholder
Gluten, Nødder