Sprød løgtærte

Billede
Sprød løgtærte

Sprød løgtærte

Denne løgtærte er næsten tættere på en pizza end på en traditionel tærte. Løgtærten er et grønt måltid med masser af tryk på smagen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
3.50
Portioner
20

Ingredienser

Gær
10 g
Vand
6 dl
Hvedemel
700 g
Fuldkornshvedemel
300 g
Løg, i ringe
600 g
Olivenolie
60 g
Salt
Rosmarin, hakket

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og rør halvdelen af melet i. Tilsæt salt og resten af melet. Ælt igennem, til dejen er samlet og ikke sidder fast på fingrene. Kom dejen i en skål, og lad den hæve overdækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse, det tager ca. 2 timer.

Rul dejen helt tyndt ud på et meldrysset bord med durummel eller hvedemel – så tynd, du kan få den. Bred dejen ud på et eller flere stykker bagepapir på bageplader.

Fordel løgringene på tærtebunden. Dryp med olivenolie, og drys med hakket rosmarin og salt. Bag tærterne ved 250 grader i ca. 7-10 minutter, til løgene er møre og sprøde i kanterne, og dejen er gennembagt - hold øje undervejs, og skru ned, hvis løgene bliver for mørke.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
776 kJ
Kulhydrater
31,1 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
3,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Sprød løgtærte med med fennikelsalat og pesto

Sprød løgtærte med med fennikelsalat og pesto

Indeholder
Gluten, Nødder