Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Billede
Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Sprødhed fra havreflagerne, bløde fornemmelser fra majsen og de saftige bolchebeder - lækker topping, fx ovenpå en cremet speltgrød. Du kan overføre denne tankegang til andre typer topping og finde på dine egne yndlingskombinationer
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
6.10
Portioner
20

Ingredienser

Majskerner, skåret fri af kolben
450 g
Olie
22 g
Smør
22 g
Timian
20 g
Havreflager
105 g
Sirup
30 g
Bolchebeder, i tynde skiver
225 g

Sådan gør du

Skær majsen af kolberne, og steg majsen i olie og smør på en pande sammen med timian og salt i 4-5 minutter. Du kan også bage majsene ved 220 grader i 8-10 minutter, til de er møre og søde.



Har du ikke mulighed for at skaffe majskobler, kan du også bruge majs fra dåse eller fra frost.



Bland havreflager og sirup godt sammen, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag havreflagerne ved 160 grader i ca. 15 minutter, til de begynder at tage farve. Lad dem køle af inden servering.



Læg bolchebederne i iskoldt vand, så de tynde strimler krymper lidt sammen og bliver sprøde. Sørg for at dryppe dem godt af inden servering.

Servér de stegte majs, honningristede havreflager og sprøde bolchebeder på toppen af fx speltgrød.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
708 kJ
Kulhydrater
23,4 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
6,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Indeholder
Gluten, Mælk