Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder
Billede
Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
6.10
Portioner
20
Ingredienser
Majskerner, skåret fri af kolben
450 g
Olie
22 g
Smør
22 g
Timian
20 g
Havreflager
105 g
Sirup
30 g
Bolchebeder, i tynde skiver
225 g
Sådan gør du
Skær majsen af kolberne, og steg majsen i olie og smør på en pande sammen med timian og salt i 4-5 minutter. Du kan også bage majsene ved 220 grader i 8-10 minutter, til de er møre og søde.
Har du ikke mulighed for at skaffe majskobler, kan du også bruge majs fra dåse eller fra frost.
Bland havreflager og sirup godt sammen, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag havreflagerne ved 160 grader i ca. 15 minutter, til de begynder at tage farve. Lad dem køle af inden servering.
Læg bolchebederne i iskoldt vand, så de tynde strimler krymper lidt sammen og bliver sprøde. Sørg for at dryppe dem godt af inden servering.
Servér de stegte majs, honningristede havreflager og sprøde bolchebeder på toppen af fx speltgrød.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
708 kJ
Kulhydrater
23,4 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
6,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder
Indeholder
Gluten, Mælk