Speltgrød med ølandshvedekerner

Billede
Speltgrød

Speltgrød med ølandshvedekerner

Spelt er en af de gamle kornsorter, som de seneste år er vundet frem i den danske madlavning. Som perlespelt bruges den ofte som erstatning for ris, og i denne opskrift på grød, er det speltflager der bruges. Grøden er desuden lavet på ølandshvedekerner.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
4.50
Portioner
20

Ingredienser

Ølandshvedekerner
300 g
Speltflager
750 g
Havregryn
300 g
Vand
22,5 dl
Sødmælk
22,5 dl
Salt
15 g

Sådan gør du 

Kog ølandshvedekernerne i en gryde med rigeligt vand og lidt salt. Hæld det overskydende vand fra, når de har kogt i 10-15 minutter. 

Kom speltflager, havregryn, vand, sødmælk og salt i gryden med ølandshvedekerner, og kog det sammen ved middel varme til en grød. Hvis den er for tyk, kan du justere konsistensen med mere vand eller sødmælk.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
443 kJ
Kulhydrater
16,1 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
2,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Indeholder
Gluten, Mælk
Speltgrød med ølandshvedekerner, grønkålschips og honningristede speltflager

Speltgrød med ølandshvedekerner, grønkålschips og honningristede speltflager

Indeholder
Gluten, Mælk