Speltgrød med ølandshvedekerner
Billede
Speltgrød med ølandshvedekerner
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
4.50
Portioner
20
Ingredienser
Ølandshvedekerner
300 g
Speltflager
750 g
Havregryn
300 g
Vand
22,5 dl
Sødmælk
22,5 dl
Salt
15 g
Sådan gør du
Kog ølandshvedekernerne i en gryde med rigeligt vand og lidt salt. Hæld det overskydende vand fra, når de har kogt i 10-15 minutter.
Kom speltflager, havregryn, vand, sødmælk og salt i gryden med ølandshvedekerner, og kog det sammen ved middel varme til en grød. Hvis den er for tyk, kan du justere konsistensen med mere vand eller sødmælk.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
443 kJ
Kulhydrater
16,1 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
2,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder
Indeholder
Gluten, Mælk
Speltgrød med ølandshvedekerner, grønkålschips og honningristede speltflager
Indeholder
Gluten, Mælk