Svampe- og græskarpostej

Billede
Svampe- og græskarpostej

Svampe- og græskarpostej

Postejer behøver ikke at være kødbaserede, så længe man sørger for en god umamikilde og noget til at give fylde og binde postejen sammen med. Her bliver der brugt svampe, græskar og brødkrumme til at skabe en fyldig, saftig og sammenhængende postej.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.30
Portioner
20

Ingredienser

Champignon, i halve
300 g
Løg, finthakket
120 g
Hvidløg, hakket
7 g (1 fed)
Bladselleri, snittet
70 g
Hvedebrød, finthakket
240 g
Hokkaidogræskar, revet groft
240 g
Timian, frisk, hakket
6 g
Allehånde, stødt
1 g
Muskatnød, revet
1 g
Æg
90 g
Smør
90 g
Salt
10 g

Sådan gør du

Rist svampene i smør i ca. 2-3 minutter, og tilføj løg, hvidløg og bladselleri, og rist yderligere, til det er gyldent. Blend nu alle de stegte grøntsager sammen med de resterende ingredienser til en ensartet fars - brug gerne overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag i ca. 40 minutter, indtil postejen har en centrumtemperatur på 75 grader. Sæt i køleskab - gerne til dagen efter.

Gem evt. noget af timianen til at pynte postejen med ved servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
600 kJ
Kulhydrater
12,9 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
8,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Svampe- og græskarpostej på rugbrød

Svampe- og græskarpostej på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten