Svampe- og pastinakpostej

Billede
Svampe- og pastinakpostej

Svampe- og pastinakpostej

Allehånde har sit navn, fordi krydderiet minder om en kombination af mange forskellige krydderier - kardemomme, kanel, nelliker og ingefær. Her giver allehånden en skøn og varm smag til den grønne postej med svampe og pastinakker.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.60
Portioner
20

Ingredienser

Champignon, i halve
250 g
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, hakket
6 g (1 fed)
Bladselleri, snittet
60 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
200 g
Pastinakker, groftrevet
200 g
Timian
8 g
Allehånde, stødt
1,5 g
Muskatnød, revet
4 g
Æg
75 g
Smør
75 g

Sådan gør du

Rist svampene i smør i ca. 2-3 minutter, tilføj løg, hvidløg og bladselleri, og rist yderligere i et par minutter, til det er gyldent. Blend nu alle de stegte grøntsager sammen med de resterende ingredienserne til en ensartet fars - brug gerne overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen fladt i en passende form, og bag i ca. 40 minutter, indtil postejen har en centrumtemperatur på 75 grader.

Gem gerne lidt hakket timian til pynt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
628 kJ
Kulhydrater
14,2 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
4,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Svampe- og pastinakpostej på rugbrød

Svampe- og pastinakpostej på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten