Svampe- og pastinakpostej
Billede
Svampe- og pastinakpostej
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.60
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Champignon, i halve
250 g
Løg, finthakket
100 g
Hvidløg, hakket
6 g (1 fed)
Bladselleri, snittet
60 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
200 g
Pastinakker, groftrevet
200 g
Timian
8 g
Allehånde, stødt
1,5 g
Muskatnød, revet
4 g
Æg
75 g
Smør
75 g
Sådan gør du
Rist svampene i smør i ca. 2-3 minutter, tilføj løg, hvidløg og bladselleri, og rist yderligere i et par minutter, til det er gyldent. Blend nu alle de stegte grøntsager sammen med de resterende ingredienserne til en ensartet fars - brug gerne overskydende fedtstof fra stegning.
Pres farsen fladt i en passende form, og bag i ca. 40 minutter, indtil postejen har en centrumtemperatur på 75 grader.
Gem gerne lidt hakket timian til pynt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
628 kJ
Kulhydrater
14,2 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
4,7 gram
Opskriften indgår i disse retter
Svampe- og pastinakpostej på rugbrød
Indeholder
Mælk, Æg, Gluten