Tabbouleh med gulerod og quinoa

Billede
Tabbouleh med gulerod og quinoa

Tabbouleh med gulerod og quinoa

Tabbouleh er en levantinsk salat, som kan varieres på mange måder. Ofte laves den af persille, tomat, mynte og bulgur sammen med olivenolie, citronsaft, salt og sød peber. Vi har valgt dansk quinoa som hovedelement, sammen med bulgur og søde gulerødder.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
1.90
Portioner
20

Ingredienser

Bulgur
300 g
Quinoa 
100 g
Gulerødder, finthakket
1000 g
Sesamfrø

Sådan gør du

Kog quiona´en og bulgur sammen indtil det er mørt. Det tager 15-20 minutter. Lad det trække under låg i 20 minutter og køl af. Løsn bulguren med hænderne eller et piskeris og bland med de finthakkede gulerødder eller en anden rå finthakket rodfrugt, kål eller grøntsag. 

Vendes med marinade, eksempelvis med sesam honeymustard-dressingen og drys med sesam.

 

Opskriften indgår i disse retter