Tomatsuppe med røde linser

Billede
Tomatsuppe med røde linser

Tomatsuppe med røde linser

Når vejret bliver koldt og mørkt, er suppe en sikker vinder. Men det kræver et skud protein, fedme og noget at tygge på, hvis suppen skal gøre det ud for en frokost, som børnene kan holde sig kørende på. De røde linser giver fylde og mæthed.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Olivenolie
250 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
40 g
Chilipulver 
2 g
Oregano
5 g
Flåede tomater 
1500 g
Tomatpuré
200 g
Røde linser, tørrede
750 g
Grøntsagsbouillon
3750 g
Æblecidereddike
50 g
Sukker
100 g

Sådan gør du

Varm et kogekar op med olivenolie, og rist begge slags løg i olien løg i 3-4 minutter, uden den bruner.
Tilsæt chilipulver, oregano, flåede tomater, tomatpuré, linser og grøntsagsbouillon.
Simrekog med omrøring undervejs i 20-25 minutter, indtil linserne er møre og udkogte.
Stavblend suppen helt cremet og glat. Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker og æblecidereddike

 

Opskriften indgår i disse retter

Tomatsuppe med røde linser og toppet med pasta og pesto og græskarkerner

Tomatsuppe med røde linser, toppet med pasta og pesto og græskarkerner

Indeholder
Mælk, Gluten