Tomatsuppe med røde linser
Billede
Tomatsuppe med røde linser
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Olivenolie
250 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
40 g
Chilipulver
2 g
Oregano
5 g
Flåede tomater
1500 g
Tomatpuré
200 g
Røde linser, tørrede
750 g
Grøntsagsbouillon
3750 g
Æblecidereddike
50 g
Sukker
100 g
Sådan gør du
Varm et kogekar op med olivenolie, og rist begge slags løg i olien løg i 3-4 minutter, uden den bruner.
Tilsæt chilipulver, oregano, flåede tomater, tomatpuré, linser og grøntsagsbouillon.
Simrekog med omrøring undervejs i 20-25 minutter, indtil linserne er møre og udkogte.
Stavblend suppen helt cremet og glat. Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker og æblecidereddike
Opskriften indgår i disse retter
Tomatsuppe med røde linser, toppet med pasta og pesto og græskarkerner
Indeholder
Mælk, Gluten