Torsk i fad med selleri og kapers

Billede
Torsk i fad med selleri og kapers

Torsk i fad med selleri og kapers

Der lyder en gammel huskeregel om, at torsken helst skal spises i måneder med "r" - dvs. fra september til april. Det passer her fint med knoldsellerien, som er en af vinterens taknemmelige rodfrugter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Vinter
Klimatal
8.30
Portioner
20

Ingredienser

torskefilet
2600 g
Knoldselleri, i små tern
4000 g
Hvidløg, finthakket  
16 g (3 fed)
Kapers, hakket
80 g
Citron, saft og skal
120 g (ca 2 stk)
Olivenolie
80 g (1 dl)
Salt & Peber
0 g

Sådan gør du

Kom torskefileterne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og lad fisken trække i 20-30 minutter i køleskabet.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog selleriternene i ca. 2-4 minutter, til de er let møre.

Kom hvidløg og kapers i en skål, og tilsæt selleriternene, fintrevet citronskal, citronsaft, koldpresset olie, salt og peber, og vend det hele godt sammen.

Fordel nu selleriblandingen over fiskestykkerne, og bag dem ved 170 grader i 7-8 minutter, til fisken er gennem tilberedt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
272 kJ
Kulhydrater
4,5 gram
Proteiner
7,6 gram
Fedtstof
1,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Torsk i fad med selleri, kapers og perlebyg vendt med æbler og persille

Torsk i fad med selleri, kapers og perlebyg vendt med æbler og persille

Indeholder
Skaldyr, Gluten