Ungarnsk kartoffelbrød
Billede
Ungarnsk kartoffelbrød
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Vand, koldt
4 dl
Gær
15 g
Salt
20 g
Hvedemel
400 g
Fuldkorns-ølandshvedemel
200 g
Kartofler, kogte eller bagte
400 g
Sådan gør du
DAG 1
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen og ælt i 2 minutter på røremaskine ved lav hastighed. Ælt ved høj hastighed indtil dejen slipper i siderne. Tilsæt kartofler og ælt i 2 minutter ved lav hastighed. Dejen lægges i en bøtte og hæver 1-1,5 time på køkkenbordet. Sættes på køl 12 timer.
DAG 2
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet i en bøtte. Dejen vendes ud på et melet bord. Tryk dejen flad med hånden og læg den på en bageplade eller et ovnfast fad foret med bagepapir. Prik dejen med fingrene med masser af olie. Bag dem til de bliver gyldne ved 230 grader. Kom lidt olie og salt på toppen inden servering